Raamfolie aanbrengen, wij leggen het stapsgewijs uit

Raamfolie aanbrengen, wij leggen het stapsgewijs uit

Heeft u last van veel inkijk in uw woning? Dan is raamfolie hiervoor een mooie oplossing! Op deze manier zorgt u eenvoudig voor wat meer privacy. Maar raamfolie kan naast een praktische functie ook een decoratieve functie hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld uw voordeur opleuken met een pakkende tekst of met uw familienaam. En wat dacht u ervan om uw douchewand of badkamerraam een kleine opknapbeurt te geven? De mogelijkheden zijn eindeloos! U kunt ervoor kiezen om uw ramen te laten beplakken, maar u kunt het net zo eenvoudig zelf doen. In dit artikel leggen wij stapsgewijs uit hoe u dit het best kunt aanpakken. Succes gegarandeerd!


 

1. Op maat maken

Het is natuurlijk het handigst om raamfolie op maat te bestellen, dit scheelt u namelijk veel pas- en meetwerk. Meet daarvoor uw raam op. Wij ontwerpen en produceren uw raamfolie volledig op maat zodat de montage voor u een stuk eenvoudiger is. Ga voordat u begint met het bevestigen van de raamfolie nogmaals goed na of het de juiste afmetingen heeft besteld. Mocht de raamfolie iets te groot zijn dan kunt u het overtollige stukje folie na het drogen eenvoudig afsnijden.

2. Schoonmaken van het oppervlak

Vervolgens is het van belang dat u het raam waarop u de folie wilt bevestigen goed schoonmaakt. Gebruik voor een optimaal resultaat lauwwarm water met een scheutje ammoniak. Dit ontvet de ramen grondig waardoor de raamfolie beter hecht aan het oppervlak. Daarnaast kunt u op deze manier voorkomen dat er vuil terecht komt tussen de folie en het raam. Kleine verfspatjes kunt u eenvoudig verwijderen met een verfkrabber. Hoe schoner het raam, hoe mooier de raamfolie straks op uw raam zit!

neutrale raamfolie

3. Plakken maar!

Het bevestigen van uw raamfolie is een secuur werkje. Bij grote raamfolies raden wij dan ook aan om het met zeker twee personen te bevestigen. Het handigst is om in één hoek te beginnen en stukje bij beetje de beschermlaag (schutvel) los te halen. Vervolgens spuit u zowel het raam, als de plakkant van de raamfolie flink nat met een plantenspuit gevuld met water en een klein scheutje afwasmiddel. Zodra de folie als het raam goed nat zijn plakt u de raamfolie op het raam. Doordat deze flink nat is met water en zeep zal de folie niet direct hechten. Druk de folie stevig aan wanneer u zeker weet dat het op de juiste plaats zit en wrijf voorzichtig vanuit het midden naar buiten toe het vocht weg met het gratis meegeleverde spateltje. Op deze manier voorkomt u dat er lucht tussen het raam en de folie komt. Heeft u nog niet eerder met raamfolie gewerkt en bent u bang dat het wellicht niet in één keer goed gaat? Dan kunt u ook gebruik maken van de montageservice van UniekeStickers.nl.

Geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met raamfolie? Op onze website vindt u meer informatie over ons assortiment raamfolie. Laat u het liever door een professional bevestigen of heeft u overige vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Waardeer dit blogbericht:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 28 maart 2020

Captcha afbeelding

Klantbeoordeling