Wat is het verschil tussen gesneden of bedrukte raamfolie? Wij leggen het je uit

Raamfolie wordt in een aantal varianten aangeboden; zo is er een gesneden raamfolie, een bedrukte raamfolie en een raamfolie met foto. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze raamfolies? Wij leggen het je in dit artikel uit.

Gesneden raamfolie

De gesneden raamfolie is het meest vookomende. Het is een lichtgrijze folie welke uitstekend lichtdoorlatend is maar niet zeker niet transparant. Door er elementen uit te snijden ontstaat een prachtig resultaat op het raam. Doordat er microscopisch kleine zilverpareltjes die in de folie verwerkt zit krijgen de uitgesneden elementen een prachtig contrast op het raam waardoor het design en de teksten goed zichtbaar zullen zijn, zelfs op HR++ glas. De uitgesneden elementen zijn vanzelfsprekend transparant. Dit type raamfolie wordt ook vaan zandstraalfolie genoemd omdat het met de uitgesneden elementen het glas een gezandstraald effect geeft.

gesneden raamfolie met zandstraal effect

Bij dit raam is gekozen voor een gesneden raamfolie. Door de microscopische zilverpareltjes die in de folie verwerkt zitten krijgt het ontwerp een duidelijk contast op het raam.

Niet alleen voordeuren maar ook keukenramen, woonkamer ramen en zelfs badkamers kunnen worden voorzien van deze prachtige gesneden raamfolies. De designs die op onze website staan aangeboden worden helemaal voor u op maat gemaakt waarbij het formaat en zelfs elementen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Bij de gesneden raamfolie designs worden alle witte elementen standaard uit de raamfolie gesneden en zijn dus transparant op uw raam.

Bedrukte raamfolie

Bij de bedrukte raamfolie worden de elementen niet uit de folie gesneden maar, zoals de naam al zegt, op de raamfolie gedrukt. Het voordeel van het bedrukken van raamfolie is dat er meer mogelijkheden zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zeer gedetailleerde elementen op de raamfolie te drukken, wat anders niet uitgesneden kan worden. Een ander voordeel van de bedrukte raamfolie is dat het mogelijk is om met kleuren en schaduwen te werken op de folie. Zo kunnen teksten, logo's of elementen in verschillende kleuren en tinten gedrukt worden. Iets wat gesneden folie vanzelfsprekend niet mogelijk is.

bedrukte raamfolie op maat met bedrijfslogo

Deze zakelijke klant heeft gekozen voor een bedrukte raamfolie waarbij wij het logo in fullcolor op de melkglas raamfolie hebben gedrukt.

Voor de bedrukte raamfolie wordt bij ons een melkglasfolie geadviseerd en veelal ook gebruikt. Dit type raamfolie, ook wel melkglasfolie genoemd lijkt qua uitstraling en positieve eigenschappen erg veel op de eerder genoemde zandstraal raamfolie met als enige grote verschil dat hierin geen zilverpareltjes verwerkt ziten. Hierdoor blijven de bedrukte elementen goed zichtbaar op de folie. Het licht wordt door de melkglasfolie prachtig verdeelt terwijl de privacy behouden blijft. Mede door deze eigenschappen wordt melkglasfolie erg veel toegepast in badkamers waarbij privacy erg belangrijk is.

Raamfolie met foto

Niet alleen muren kunnen worden voorzien van fotobehang, naast de gesneden en bedrukte raamfolie kunnen wij raamfolie ook voorzien van een fotoprint. Daarbij kan gekozen worden uit onze grote collectie fotobedrukte raamfolie waarin foto's van zeer hoge kwaliteit staan voor een schitterend resultaat. Zit uw droomfoto hier niet tussen, dan kunt u kiezen uit meer dan 250 miljoen andere high-quality foto's middels onze zoekfunctie. Uiteraard is het ook mogelijk om uw eigen design of foto op raamfolie te laten drukken. Ook voor de foto-raamfolie wordt gebruik gemaakt van melkglasfolie voor een optimale kwaliteitsafdruk.

raamfolie met foto

Het keukenraam is voorzien van een prachtige zwart-wit fotoprint op melkglasfolie

Komt u er toch niet uit, heeft u speciafieke wensen of vragen, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met de juiste keuze raamfolie of maken geheel vrijblijvend een prijsopgave op maat.

voordeur raamfolie met foto

Verticale raamfolie naast de voordeur voorzien van een eigen foto, in dit geval van de domtoren

Waardeer dit blogbericht:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 april 2020

Captcha afbeelding

Klantbeoordeling